Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Cross Section 2011

Verkkolehti ilmestynyt 23.8.2011.


”Raamattu on 100 % Jumalan Sanaa” – Miksi kristityt eivät sitten noudata kaikkia käskyjä?

Monet kristityt korostavat, että Raamattu on kokonaan Jumalan Sanaa. Miksi he sitten sallivat miehille pitkät hiukset eivätkä vietä sapattia, vaikka monia muita käskyjä pidetään tärkeinä? Lue konservatiivisen teologin vastaus.


Uskontoa ja politiikkaa saa kyllä sekoittaa, kunhan et ole konservatiivi

Periaateella ”uskontoa ja politiikkaa ei saa sekoittaa” vastustetaan konservatiivisia ajatuksia politiikassa. Keskustelu on kuitenkin asenteellista: arvoliberaalia ja vasemmistolaista politiikkaa perustellaan Jeesuksella koko ajan. Tarkista lähteet, jos et usko.


”Koivuniemi-toimittaja” Anu Nousiainen asui Otaniemessä, kun lahko syntyi – muttei tiennyt mitään

HS:n Koivuniemi-artikkelin kirjoittaja Anu Nousiainen hämmästyi asioista, joita lahkosta paljastui. ”Sanoin kollegalleni, että en varmaan uskoisi tätä tarinaa, jos en olisi itse sitä kirjoittanut.”

Lisää samasta aiheesta: ”Lahkojen uskonnonvapauteen ei voi puuttua”


Voivatko tiede ja tiedeopetus olla katsomuksellisesti neutraaleja?

Metodologista naturalismia perustellaan tieteessä sen katsomuksellisella neutraaliudella. Mutta onko absoluuttinen puolueettomuus mahdollista? Entä miten suomalainen tiedeopetus onnistuu käytännössä neutraaliudessa?


Ihmiskuvan vaikutus bisnekseen oivalletaan liian harvoin

Helsingin Energian t&k-päällikkö Jussi Palolan mukaan ihmiskuvan vaikutus pitäisi oivaltaa päätöksenteossa paremmin. ”Me tekniikan ja bisnesalan ihmiset luulemme usein olevamme täysin rationaalisia päätöksentekijöitä, ja arvokäsitykset saatetaan esittää ikään kuin tieteellisinä tuloksina.”


Tästä syystä kristittyjen tulisi kuunnella Paavalia ennen Jeesusta

Jeesuksen sanat ovat Raamatun tärkein osa, eikö vain? Harvat huomaavat, että tämä hurskaan kuuloinen ajatus on ristiriitainen. Jeesuksen mukaan Mooseksen laki säilyy ikuisesti, mutta Moosesta ei silti noudata kukaan. Mikä ratkaisuksi?


Ilmestyskirjan porton historia ja salaisuus

Olemme aiemmin käsitelleet Cross Sectionissa Ilmestyskirjan seitsenpäistä petoa. Laajennamme tätä aihepiiriä tutkimalla pedon selässä istuvaa porttoa. Mistä portto sai syntynsä ja mitä tämä vertauskuva tarkoittaa?


Kasvualusta

Jokaisen kristityn olisi tärkeä säilyttää yhteys toisiin uskovaisiin, vaikka seurakuntaa fyysisenä kokoontumispaikkana ei aina löytäisikään.


Olen hyvä ihminen, koska en ole kuin tuo Päivi Räsänen

Moralismi, toisten ihmisten tuomitseminen ja itsensä parempana pitäminen eivät ole kadonneet mihinkään, vaikka arvoliberaalit käsitykset ovat syrjäyttäneet konservatiiviset käsitykset. Moralismi ja tuomitseminen ovat vain muuttaneet muotoaan.


”Jeesus on satuhahmo” ja keskustelupalsta-ateismin ihmeellinen maailma

Keskustelupalstoilla ja nettiateistien kirjoituksissa väitetään usein, että Jeesusta ei ollut koskaan olemassakaan – edes ihmisenä. Tieteessä tätä käsitystä ei oteta vakavasti. Monet kristinuskon kriitikotkin halveksivat satuhahmo-teoriaa, ja jopa Richard Dawkins kallistuu olemassaolon puolelle.